Proč nemáte videoreference
na svých webových stránkách?

20. 6. 2016

Pokud nemáte na svých webových stránkách video reference, jednoduše si o ně neříkáte. Reference hrají v prodejním procesu důležitou roli. Jedná se o takzvaný sociální důkaz. Někdo si vaše zboží nebo službu koupil a je spokojený

Jak jednoduše natočit videorefence pro vaše podnikání si ukážeme v tomto článku a videonávodu

Co je to reference a jak vám pomůže?

V encyklopediích a slovnících najdete vysvětlení reference jako zprávu, doporučení, dobrozdání nebo posudek. Reference má tedy věrohodně ukázat zkušenost vašeho zákazníka s vámi, vašimi službami, produkty. Vyzdvihuje vaše silné stránky. To je její účel.

Řekněme, že návštěvníka vašeho webu osloví váš produkt. Ještě váhá, přemýšlí jestli jste pro něj tím správným partnerem. Uvažuje jestli vše, co o poduktu uvádíte, je reálné, jestli bude spokojený s jeho kvalitou. V tuto chvíli je vaším nejsilnějším nástrojem sociální důkaz. Reference spokojených zákazníků.

Reference mohou být opsané z komunikace v zákaznickém servisu. Účinější jsou snímky e-mailů nebo facebookových zpráv. Tou nejúčinější formou jsou video reference. Především proto, že dokáží ukázat emoce spokojených zákazníků. Jsou důvěryhodnější a úplnější.

Jak by měla reference vypadat

Samozřejmě, že má být autentická. Zde je na místě důrazné varování. Nepravdivé a nahrané reference se nevyplácí. Zbytečnými jsou také obecné plky ve smyslu: “Firma X je skvělá!”

Aby vám reference dobře sloužila, měla by jasně a zřetelně říkat, v čem konkrétně výrobek nebo služba pomáhá. Proč si zákazník myslí, že je firma X skvělá - konkrétní vlastnost nebo zkušenost.

Nejlépe si připravte pár otázek, které položíte spokojenému zákazníkovi s žádostí o poskytnutí referencí. Požádejte zákazníka, aby vám odpověděl celou větou.

Například:

Kde jste, kam jste přijel?
Co jste hledal nebo řešil?
Jak vám výrobek/služba pomohla vyřešit problém?
Doporučil byste službu/výrobek? Pokud ano, proč?

Videonávod

Podívejte se na video, kde vám ukážeme 2 postupy, jak jednoduše získat video reference od vašich zákazníků.

Soutěž zmiňovaná na konci videa se týká pouze účastníků bezplatného mini video kurzu "Video klíč k úspěchu", kteří si stáhli prémiový dokument!

„Rád bych, abyste se do videa zamiloval(a), aby tvorba vašich videí byl neuvěřitelný a úžasný zážitek. Pomohu vám vše promyslet. Společně do vaší tvorby dáme to nejlepší. Žádné zbytečné záběry nebo přetáčení, kdy se opakováním textu zcela vyčerpáte. S upřímnou radostí a nadšením přeneseme báječnou atmosféru z natáčení až k vašim zákazníkům domů.“

Jiří Strnad

Kameraman FTV Prima | EMBERI PROduction LLC

Mohlo by vás také zajímat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 kroků úspěšného
video marketingu

Využíváte trendů pro své podnikání? Video marketing vám dá nestydatou podnikatelskou výhodu! 

© EMBERI PROduction LLC